fbpx

OceanCross

Telefoon: 026 - 234 0401 (bereikbaar vanaf 10.00 uur)

☑️ Beoordeeld met een 4,9/5  

☑️ Verzending binnen 2-3 werkdagen

☑️ Gratis verzending op Sahara, Gobi 140/160/180

Daktent bevestiging op dakdragers

Hoe daktent bevestigen?

Het bevestigen van een daktent is eenvoudiger dan je denkt. Je hebt geen speciale auto of autospecifieke beugels nodig om een daktent op jouw auto te monteren. Wel is handig als je met z’n tweeën bent. Op deze pagina leggen we je alles uit over het bevestigen van een daktent op jouw auto.

Welke dakdrager is geschikt voor een daktent?

In principe is iedere dakdrager geschikt voor een daktent. Of je nu platte aerodynamische dakdragers of vierkante stalen dakdragers hebt. De beugels die bij een daktent geleverd worden passen op allerlei soorten dakdragers. Heb je nog geen dakdrager? Kijk dan bij onze roofracks & dakdragers. Hier vind je verschillende (universele) dakdragers. Lees op onze pagina ‘Op welke auto past een daktent?’ meer over de technische eisen van jouw auto en dakdrager.

Het monteren van de daktent

Het monteren van de daktent is geen hoge wiskunde. Bij niet voorgemonteerde daktenten zul je eerst de rails op de daktent moeten bevestigen. Je kunt dan nog kiezen of de daktent naar de zijkant of achterkant (bij grotere auto’s.) uitklapt. Een uitzondering zijn de meeste hardcover daktenten. Die plaatst je vaak in de lengte omdat ze niet dubbel klappen. Dit is ook het moment om de ladder te monteren.

Bevestig je de rails in de lengte dan klapt de daktent naar voor of achter uit. Plaats je de rails in de breedte dan klapt de tent naar de zijkant uit. Dit is geschikt voor de meeste auto’s. Het makkelijkste is om de daktent op zijn kop te leggen als je dit doet en het matras eruit te halen. Je zult de daktent ook deels open moeten klappen om de schroeven erdoorheen te krijgen.

De volgende stap is om de universele beugels zonder plaat in de rails te schuiven. Je hebt per bevestigingspunt 2 bouten met beugel die in de rails schuiven. Als de beugels in de rails geplaatst hebt, is het tijd om de daktent om te draaien en op de auto te leggen. Dit doe je het beste met twee personen. Zorg ervoor dat er per dakdrager 2 bouten aan elke kant van de dakdrager zitten. Het is ook mogelijk om de beugels nu nog in de rails te schijven. Je moet de daktent dan wel tussendoor kantelen om de beugels goed te positioneren.

De laatste stap is het vastdraaien van de plaat aan de onderkant van de dakdragers aan de twee bouten. Dit zorgt ervoor dat de daktent op zijn plek blijft. Dit gaat eenvoudig met een kleine dopsleutel of de meegeleverde steeksleutel. Zorg dat alle platen met de moertjes goed vastzitten aan de beugels en je bent klaar voor het avontuur!

In onderstaande video zie je kort hoe een daktent wordt bevestigd:

Winkelwagen sluit